Kas

Özgür Kocaeli Gazetesindeki Habere Ulaşmak İçin Link:

Kas

Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve Türkiye Yüzyılı kapsamında Kocaeli Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Tarafından Gerçekleştirilen "Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları" Etkinliği Kapsamında Kore Gazisi Kamil  BAŞER ve 3713 Terör Gazisi Yaşar SARAL'I okulumuzda misafir ettik. Gazilerimize, öğrencilerimizle yaptıkları paylaşımlardan dolayı teşekkür ederiz.

Kas

Öğrencilerimizin girişimci, yenilikçi, dil becerisi yüksek, sorun çözebilen, sistematik düşünebilen, iletişime ve öğrenmeye açık, öz güven sahibi, fikirlerini her ortamda ifade edebilen mutlu bireyler olarak yetişmesine imkân ve ortam sağlamak amacıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz.
Bilimsel toplantılar yoluyla bilim, teknoloji, çevre, ekonomi, eğitim, değerler, coğrafya, tarih, kültür, edebiyat, sanat, ekonomi, hukuk, politika vb. alanlarda farkındalığın oluşturulması ve bilimsel düşünme, araştırma yapma, rapor hazırlama, kendini ifade etme, sunum yapma gibi akademik alanlara yönelik çalışmalara altyapı oluşturabilecek becerilerin geliştirilmesi hedeflenmektedir.
Bu amaca yönelik olarak öğrencilerimize ulusal ve uluslararası ölçütlerde bilgi, beceri, tutum ve davranışın kazandırılması için Okulumuzda Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nce yürütülen “Liselerde Bilim Uygulamaları Programı”nı hayata geçiriyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü ölümünün 85. yılında saygı, sevgi, minnet ve özlemle okul bahçemizde okulumuz Atatürkçü Düşünce Kulübünün düzenlediği törenle andık. Kulüp Danışman öğretmenlerimiz Seval DÜZ, Filiz BURHAN ve Müzik Öğretmenlerimiz; Tuğrul KAYA ve Seven ÖZCAN'a ve görev alan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Kasım ayı "Sorumluluk" değerimiz kapsamında Değerler Kulübümüz; tarihi, kültürel ve inanç bağımız olan "FİLİSTİN" konulu farkındalık pano çalışmasını hazırlamıştır.

Kas

Okulumuzda 100.Yıl Cumhuriyet Kupası sınıflararası futsal turnuvası düzenlenmiştir. Turnuvada 1. olan sınıfımıız 11/C, 2. olan sınıfımız 11/D ve 3. olan sınıfımız 9/E'dir. Turnuvadaki gol kralımız 29 golle 11/C sınıfından Furkan BUDAK olmuştur. Dereceye giren sınıflarımızı, öğrencilerimizi ve turnuvaya katılan tüm öğrencileri tebrik ediyor, nice başarılar kazanmalarını diliyoruz.

Kas

Gezi Kulübümüzün 11. Sınıflar için düzenlediği İstanbul Tarihi Yarımada gezimizde Kulüp Danışman Öğretmenlerimiz Fadime DENİZ, Vedat AKBAŞ ve Okul Müdürümüz Zafer ÇOLAK öğrencilerimize rehberlik etmişlerdir. Öğrencilerimiz bu değerli tarihi yapıları gezerek kültürel ve tarihi birikimlerini arttırmışlar, arkadaşlarıyla birlikte keyifli vakit geçirmişlerdir.

Kas

Filmler aracılığıyla yapay zekanın hayatımız üzerindeki etkilerini keşfedeceğimiz E-Twinning projemiz onaylandı!

Kas

Okulumuz öğretmenlerinden Beden Eğitimi öğretmenimiz Vedat AKBAŞ, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Nurdane TAŞTAN ve Tarih öğretmenimiz Seval DÜZ Valilik kararıyla Ödül yönergesine doğrultusunda maaşla ödüllendirilmiştir. Okul Müdürümüz Zafer ÇOLAK öğretmenlerimize belgelerini takdim etmiştir.

Ekm

29 Ekim 2023 Pazar günü okul bahçemizde Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladık. Okul Müzik grubumuzun çaldığı şarkılara öğrencilerimiz bayraklarla eşlik ettiler. Okul Müdürümüz Zafer ÇOLAK ve görevli öğretmen ve öğrencilerimiz Valilik Kutlama töreninde okulumuzu temsil ettiler. Ayrıca görevli öğrencilerimiz ve Müzik öğretmenimiz Seven ÖZCAN 100.Yıl korosunda okulumuzu temsil ettiler.

Okul kutlama töreninde ve pano hazırlık ve süslemelerde emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyor nice bayramları büyük coşkularla birlikte kutlamayı diliyoruz.

Ekm

Okulumuz Bilişim ve İnternet Kulübü ve Kızılay-Yeşilay ve Sağlık Kulübü'nün birlikte düzenlediği "Cumhuriyetimiz 100 Yaşında" afiş yarışmasına öğrencilerimiz büyük ilgi ve katılım gösterdiler. Tasarımların içerisinden Okulumuz 9/B Sınıfından Alperen ÇANKAYA'nın tasarımı birinci olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ekm

Emekli Fizik Öğretmenimiz Kemal Gümüş Vefat Etmiştir. Cenazesi yarın (28.10.2023) öğle namazına müteakip Fevziye Camiinden kaldırılacaktır.

24 Kasım Anadolu Lisesi ailesi olarak değerli öğretmenimize Allahtan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Ekm

24 Kasım Anadolu Lisesi Okul Dergisi "Kalemzen" Ekim 4.Sayısı ile okurlarıyla buluştu.

Ekm

25 Ekim 2023 tarihinde Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polis Şube ve Çocuk Şubede görevli uzmanlar tarafından 9. Sınıf öğrencilerimize "Bilinçli Teknoloji Kullanımı" surumu yapılmıştır. Öğrencilerimize, siber suçlar, sosyal medya, siber zorbalık gibi internet te dikkat edilmesi gereken konularda bilgilendirme yapılmıştır.

Ekm

Suadiye Barbaros Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri okulumuzu ziyaret etmişlerdir. Okul rehber öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin eşliğinde okulumuzun tanıtımı yapılmıştır.