Değerli öğrencilerimiz,Sayın Velilerimiz;

24 Kasım Anadolu Lisesi 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında 1.dönem I Ortak Sınav takvimi yayınlanmıştır.

Tüm öğrencilerimizin bu sınav tarihlerine göre hareket etmelerini önemle bekler, sınavlarında başarılar dileriz.

Ekm

Cumhuriyetin 95.yıldönümü ,okulumuzda yapılan kutlama programı çerçevesinde  çoşkuyla kutlandı.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

24 Kasım anadolu Lisesinde demokrasi kültürü temel alınarak gerçekleştirilen ''Okul Başkanlık Seçimi ''heyecanı yaşandı.Okul öğrenci meclisi seçimlerinin , öğrencilerimizin demokratik haklarından biri olan oy verme ve kendilerini temsil edecek üyeleri seçme becerilerini geliştirmek ve desteklemek açısından önemli olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden okulumuzda bu çalışmaları titizlikle yürütmeye özen gösteriyoruz.

Bu kapsamda  okulumuzda 2018-2019 Eğitim- Öğretim Yılı Öğrenci Meclis Başkanı ve üyeleri seçimi gerçekleştirildi..

Öğretmenlerimiz gözetiminde gizli oy, açık tasnif yöntemiyle gerçekleşen oylama sonucunda 11-E sınıfından Enes GEZER  Okul Başkanlığına, 11-C sınıfından  ise Zeynep GÖK Okul Başkan Yardımcılığına seçildiler.

Demokrasinin okulumuzda birebir örneğini yaşayan, oy veren, sandık kurullarında ve oy sayımında görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyor, başkanlık seçim çalışmalarını ciddiyetle yürüten aday öğrencilerimizi , başkan ve başkan yardımcısını   kutluyor, verimli bir yıl geçirmelerini diliyoruz.

Haz

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Karne Töreni

Karne törenimiz;  İstiklal Marşımızın coşkuyla okunması ile başladı.

Okul Müdür Vekilimiz Sayın Erol SÜNGÜ ; konuşmasında birlik, beraberlik içerisinde başarılı bir eğitim-öğretim yılını geride bıraktığımızı söyledi. Her başarının arkasında mutlaka bir ekip ruhunun yattığını, bu ruhun daha da perçinlenmesi gerektiğini ifade etti. Sınava girecek 12. Sınıf öğrencilerimize başarılar diledi.

Karne töreni dönem birincileri, ikincileri ve üçüncülerine başarı belgelerinin verilmesi ile devam etti. Başarı belgelerini alan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirildi.

Karne dağıtımının ardından tatile merhaba diyen öğrencilerimiz okul bahçesinde hatıra fotoğrafı çektirirken sevinç ve hüznü bir arada yaşadılar.

Haz

Okul kültür dergimiz "KALEMZEN" öğrencilerle buluştu. Okul Müdürümüz Yahya ÖZTÜRK dergide emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür etti.

May

24 Kasım Anadolu Lisesi 2017–2018 öğretim yılı mezunları için okulumuzun spor salonunda  11 Mayıs 2018 Cuma günü mezuniyet töreni düzenledik. 24 Kasım  Anadolu Lisesi ailesi olarak mezunlarımıza ömür boyu mutluluk ve başarılar dileriz!

May

2017-2018 öğretim yılı,yıl sonu etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz tarafından hazırlanan tiyatro, resim sergisi,halk oyunları,şiir ve müzik dinletisi etkinliği düzenlendi.Süleyman Demirel Kültür Merkezinde  gerçekleşen etkinlikte, öğrencilerimizden oluşan tiyatro,koro, müzik , şiir, halk oyunları ekibinin etkinlikleri subeğeniyle izlendi.Beden Eğitimi Öğretmeni Ergin ULGAR halk müziğinin sevilen türkülerini saz eşliğinde seslendirdi.

Okul Müdürü Yahya ÖZTÜRK  "Liselerin sadece bilgi aktarılan yer olmadığı; bunun yanısıra kültürel sanatsal ve sportif faaliyetlerin öneminin bilincindeyiz. Bu bilinçle kurumumuzda tiyatro çalışmaları yapılıyor, birçok dalda sportif çalışmalar yapılıyor, okul kütüphanelerimizde öğrencilerimizin vakit geçirmeleri için tanıtım stantları kuruyoruz. Sosyal aktivitelerle  öğrencilerimizi destekliyoruz. Kısaca öğrencilerimize ihtiyaç duydukları her alanda imkânlar sunmayı amaçlıyoruz" dedi

Böylesi güzel etkinliklerle öğretmen ve öğrencilerimizi buluşturan programda, 24 Kasım ailesi olarak emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

May

Okulumuz  öğrencileri ile Antalya ve çevresi ören yerlerine gezi düzenlendi. Öğrencilerimizin büyük ilgi gösterdiği gezide; Manavgat Şelalesi, Alanya Kalesi, Aspendos Antik Tiyatro, Side Antik Kent gibi tarihi ve turistik yerlere giden öğrenciler  hem bol bol fotoğraf çekip, eskiz çalışmaları yaptılar hem de bu bölgelerin tarihi dokusu hakkında bilgi sahibi oldular. Öğrenciler yıl boyunca yaşadığı stres ve yorgunluğu atmanın keyfini çıkardılar.

May

Eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla, 03.08.2015 tarihinde, Milli Eğitim Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığımız arasında "Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü" imzalanmış, söz konusu protokol kapsamında, belirlenen kriterlere göre denetlenen okulumuz, denetim sonucunda üç yıl için geçerli olan, okul sağlığını ve temizliğini simgeleyen Beyaz Bayrak alan okullar arasındaki protokolünü 100 üzerinden 94 puan alarak devam ettirmektedir.

Bu kapsamda emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve bilhassa okulumuz temizlik personeline teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

Öğrencilerin kişiliği özellikle okul çağlarında şekillenmekte ve yetişkin çağdaki davranışları üzerinde etkili olacak alışkanlıkların edinilmesi yine bu yıllara dayanmaktadır.

Bu nedenle, okul içinde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın teşvik edilmesi amacıyla bu konuda yapılan uygulama ve faaliyetler ile öğretmenlerin sergilediği örnek davranışlar,  gençlerimizin sağlıklı yaşam alışkanlıklarını kazanmalarında temel rol oynamaktadır.

Nis

Gezi Kulübü öğretmenlerimizin  ve öğrencileri ile birlikte düzenlenmiş olduğu kültürel temalı gezi için Eskişehirdeydik.