KOCAELİ / İZMİT - 24 Kasım Anadolu Lisesi

May

105 yıl önce Samsun'da yanan bir ateş, tüm ülkeyi aydınlattı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

May

Dilimizin Zenginlikleri ve Karma Resim Sergimizin açılışı 16.05.2024 tarihinde Arasta Park AVM'de Okul Müdürü Zafer ÇOLAK'ın konuşmasının ardından, keyifli bir müzik dinletisi eşliğinde yapıldı.

Müzik dinletisinde Yağmur Ece KELEŞ, Eylül ÇİL isimli öğrencilerimiz kemanla, Beren KAFAF isimli öğrencimiz yan flütle şarkılar çaldılar. Doğa AVDAN, iPEK AKGÜN, Enis YALÇINKAYA, Ecrin ÇAKIR, Ali ÖĞÜNÇ, Melek Zümra KONYALI, Ahmet BUğra TANYELİ, Defne KAHRAMAN, Zehra KARAMANOĞLU, Tuana DURAN, Ayşenur Eylül YAMAN, Berke KOCAMAN, Yiğit Kaan KOÇ, Arda ÖZDOĞAN, Bekir Eymen ÖNCÜ, Esila KILIÇ, Ravza KANYILMAZ, Pelin ENGİN, Edanur ALKAN, Arda SOYSÜREN, Büşra ZÜBEROĞLU, Aybüke ÇELİK, Nursena BERBER, Zeynep AKTÜRK, Berra ÖKTAY ve Hamza Furkan KAYMAZ, Muhammed Mustafa ERYILMAZ isimli öğrencilerimizin eserlerinden oluşan Resim Sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu ve büyük beğeni topladı. Öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının daim olmasını diliyoruz.

May

Okulumuz Müzik Kulübü öğrencileri Uluğbey Anadolu Lisesi'nin düzenlemiş olduğu "Roman Kahramanları"festivalinde  konuk ekip olarak yer almıştır...

May

15.05.2024 tarihinde "Dilimizin Zenginlikleri ve Karma Resim Sergisi" Arasta Park AVM'de sergilenmeye başlamıştır. 15-16-17 Mayıs 2024 tarihlerinde ziyaret edebilirsiniz.

May

Öğrencilerimizin Matematik Dersi Proje Ödevlerinden sergi oluşturuldu. Günlük hayatımızda metamatiğin kullanım alanları vurgulandı.

May

Değerler kulübü öğretmenleri; Tevhide ONMAZ, Recep İMAMOĞLU ve Müdür yardıncısı Soner Tekin SARIKAYA'nın  düzenledikleri Kapadokya gezisi 11.sınıflarla 3,4,5 Mayısta gerçekleştirildi.

9. Sınıflar Biyoloji Dersi ‘’Her Çöp Atık Değildir’’ Performans Ödevi Sergisi

May

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Türkiye Geneli Fen ve Merkezi sınavla öğrenci alan Anadolu Liselerinde uygulanan “Liselerde Bilim Uygulamaları” programı açılış töreni Vali Yardımcısı Sayın Dr. Mustafa AYHAN, İl Millî Eğitim Müdürü Ömer AKMANŞEN, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Sinan TAŞ, İzmit İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Hamza KONDAKCI, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Kocaeli ilimizde 9 Fen Lisesi ve 12 Anadolu Lisesi bu program kapsamındadır. 4 tema başlıklı program “Medya İletişim, İnsan Hakları, Atık Yönetimi ve Havacılık-Uzay” konularında öğrenciler tarafından afiş ve sunumlar yapıldı.

Öğrencilerimizde bilimsel toplantılar yoluyla bilim, teknoloji, çevre, ekonomi, eğitim, değerler, coğrafya, tarih, kültür, edebiyat, sanat, hukuk, politika vb. alanlarda farkındalığın oluşturulması ve bilimsel düşünme, araştırma yapma, rapor hazırlama, kendini ifade etme, sunum yapma gibi akademik alanlara yönelik çalışmalara altyapı oluşturabilecek becerilerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

İzmit 24 Kasım Anadolu Lisesi ve Muammer Dereli Fen Lisesi Kocaeli ilimizdeki programın koordinatör okullarıdır. Kocaeli Fen Lisesi, Körfez Med Marine Tuncer Şen Fen Lisesi, Çayırova Anadolu Lisesi ve Başiskele Servetiye Cephesi Anadolu Lisesi programın yürütme kurulu okulları olarak görev yapmaktadır.

Medya ve İletişim teması moderatörü Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Aysel ÇETİNKAYA’nın plaketi ve belgesi, İl Millî Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Sinan TAŞ tarafından takdim edildi. Sunum yapan okulların öğrencilerine belgeleri İzmit İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Hamza KONDAKCI tarafından verildi.

May

Demokrasi tarihimizin ve milli egemenliğimizin sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir gurur ve mutlulukla okul bahçemizde kutladık.

Nis

19-20-21 Nisan tarihlerinde Gölcük Fen Lisesi’nde düzenlenen GFLMUN’24 konferansına 3 öğrencimiz ve İngilizce öğretmenimiz Müge Özkahraman ile birlikte katılım sağladık.

Nis

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem veli toplantısı 20 Nisan 2024 Cumartesi günü gerçekleştirildi. Velilerimize Okul sitesine yeni eklenen Veli Randevu Sistemi tanıtıldı. Öğrencilerin motivasyon, başarı ve sosyal becerilerini arttırma konusunda bilgiler ve tavsiyeler verildi. Okulda yapılan MUN, LBU, Değerler ve Sosyal Etkinlikler hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Etkili ve verimli bir veli toplantısı gerçekleştirildi.

Mrt

Kocaeli Millet Vekili Mehmet Akif YILMAZ Okulumuzu Ziyaret Etmiştir. Ziyareti esnasında Okul Aile Birliği üyeleriyle sohbet eden sayın vekilimiz okulun ihtiyaç ve taleplerini dinleyip, gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

Mrt

Değerler Kulübü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübünün İşbirliği ile Okulumuzda öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin katılımıyla iftar yemeği düzenlendi.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığımızın https://ogmiyiornekler.meb.gov.tr/ Eğitimde İyi Örnekler Sitesinde Yayınlanan Etkinliklerimiz Arasında

• Liselerde Bilim Uygulamaları Programı Kapsamında Gerçekleştirilen Öğrenci Panelleri
  • Liselerde Bilim Uygulamaları Programı Kapsamında Düzenlenen Konferans Haftası
  • Okul Sporları Curling Müsabakalarındaki Başarılarımız
  • Dünya Engelliler Günü Konser Programı
  • Okul Dergisi "Kalemzen" Ekim 4.Sayısı Yayımlanması haberlerimiz yer almaktadır.

Mrt

Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan!

Değerler Kulübü, Ramazan Ayı Pano Etkinliği.